fbpx

Live-video välittää katsojillesi aidon kuvan yrityksestänne ja osaamisestanne

Jaa live-lähetyksissäsi uutta tietoa alan kehityksestä

Sisältömarkkinoinnin ensimmäinen tavoite on tuottaa uutta tietoa, josta on hyötyä yleisöllesi. Eli tuottaa uutta tietoa alasta, joka tukee kohdeyleisösi työtä ja kiinnostaa heitä. Tämä voi olla esimerkiksi uuden lainsäädännön vaikutusten arviointia, tulevaisuuden trendien nostamista esille tai alan tämän hetken näkymistä keskustelua. Ideana siis on, että luot jotain uutta ja jaat tämän yleisöllesi, jotta he voivat hyödyntää tietoa omassa työssään. Tämän myötä he kiinnostuvat sinusta asiantuntijana ja yrityksestäsi alan tuotteiden ja palveluiden tarjoajana.

Ota lähetyksiisi mukaan kiinnostavia puhujia

Kiinnostavat puhujat houkuttelevat katsojia linjoille. Ota liveesi mukaan muita alan asiantuntijoita, joiden kanssa keskustella asioista. Keskustelunne itsessään on tietoa, josta katsojat ovat kiinnostuneita, sillä he harvoin pääsevät kuulemaan laadukasta keskustelua aiheesta ja nyt tämä on mahdollista reaaliajassa mistä tahansa päin maailmaa. Asiasisällön lisäksi keskustelu kiinnostaa katsojia sosiaalisena tilanteena. Eli vähän samaan tapaan kuin konferenssien paneelikeskustelut, live-lähetysten paneelikeskustelut tuovat kuulijoita linjoille. Muut puhujat on tärkeää tuoda liven markkinoinnissa hyvin esille.

Panosta audiovisuaalisesti kiinnostavaan videosisältöön

Live-video eroaa tekstipohjaisesta sisältömarkkinoinnista siinä, että voit tekstin lisäksi tarjota yleisöllesi audiovisuaalisen kokemuksen. Osana lähetystäsi voit demonstroida etukäteen kuvattujen, audiovisuaalisesti kiinnostavien videoiden avulla kuvailemiasi asioita. Kyseessä ei siis ole Powerpoint-sulkeiset, vaan live-lähetys voi olla samalla myös viihdettä. Ja se onkin live-lähetyksen vahvuus. Kylmien faktojen ja asiatiedon lisäksi voit tarjota katsojille myös aidosti kiinnostavan katselukokemuksen, Full HD -laadulla. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi mainoskatkoja, jonka aikana esittelet yrityksesi tuotteita tai palveluita etukäteen tuotettujen videoiden avulla. Katsojasi kyllä ymmärtävät, että kyseessä on kaupallinen toteutus, eivätkä pistä pahaksi, vaikka vähän promoat yrityksenne tuotteita.

Reaaliaikaisuus tarkoittaa aitoutta, joka edesauttaa luottamuksen rakentumista

Live-video välittää katsojillesi aidon kuvan sinusta ja yrityksestäsi. Etukäteen kuvattujen hymy-videoiden sijaan katsojat pääsevät tutustumaan sinuun ja yritykseesi henkilökohtaisella tasolla, niin sanotusti sellaisena kuin olet. Tämä vertautuu hyvin perinteiseen, kasvokkain tapahtuvaan myyntiin, jossa tapaat asiakastasi usein muodostaaksesi luottamuksen välillänne. Myynti kuitenkin tapahtuu usein vasta sitten, kun asiakas on tutustunut sinuun ja luottaa sinuun ihmisenä. Live-videon avulla voit välittää itsestäsi aidon kuvan muutamassa sekunnissa minne tahansa päin maailmaa, minkä kokoiselle yleisölle tahansa. Ja kun livesi on purkissa, voit laittaa videotallenteen jakoon tuotesivulle tai laskeutumissivulle tekemään tätä myyntityötä puolestasi yötä päivää.

Tee kiinnostavia ja koukuttavia lähetyksiä

Yhdistämällä laadukkaan sisällön, hyvät puhujat ja audiovisuaalisesti kiinnostavan videosisällön pidät katsojat linjoilla pidempään. Mitä pidempään he ovat linjoilla, sitä enemmän sinulla on aikaa vakuuttaa heidät omasta ja yrityksesi asiantuntijuudesta sekä tuotteidenne ja palveluidenne laadusta. Livestä tehtävä tallenne välittää saman tunnelman yhtä tehokkaasti ja sen yhteyteen kannattaa rakentaa katsojien yhteystietojen keräys. Täältä löydät lisätietoa siitä, miten liidien keräys kannattaa rakentaa. Jos käytössänne on Vimeo, lue myös tämä artikkeli liidien keräämisestä Vimeon live-soittimen avulla.

Yhteenvetona:

  • Pyri live-lähetyksissäsi jakamaan uutta ja kiinnostavaa tietoa alan kehityksestä
  • Ota lähetyksiin mukaan kiinnostavia puhujia
  • Tee lähetyksistäsi audiovisuaalisesti kiinnostavia laadukkaiden, etukäteen kuvattujen mainos- ja tuote-esittelyvideoiden avulla

Kiinnostuitko live-lähetysten hyödyntämisestä osana yrityksenne myyntiä ja markkinointia? Varaa aika asiantuntijamme kanssa ja laitetaan suunnittelu käyntiin.

Vieritä ylös