fbpx

Facebookin algoritmi suosii live-lähetyksiä

Kuulijoiden tavoittaminen Facebookissa on muuttunut entistä vaikeammaksi

Facebookin algoritmi määrittää, mikä näkyy Facebookissa potentiaalisille asiakkaillesi. Katsojien tavoittaminen on muuttunut aikaisempaa vaikeammaksi algoritmiin tehtyjen muutosten vuoksi. On vaikeaa saada sisältösi näkymään seuraajiesi newsfeedin eli uutisvirran alkupäässä.

Algoritmi priorisoi merkityksellistä sisältöä

Vuosien 2016 ja 2019 aikana Facebook on siirtynyt priorisoimaan sisältöä, joka on käyttäjille “merkityksellistä”. Merkityksellisyydellä tarkoitetaan sisältöä, joka saa katsojat pysymään Facebookissa pidempään ja joka saa katsojat reagoimaan eli kommentoimaan, jakamaan ja seuraamaan. Eli sisältöä, josta lukija on aidosti kiinnostunut.

Yritysten näkökulmasta nämä muutokset tarkoittavat, että saadakseen viestinsä näkyville sisällön täytyy herättää katsojissa reaktioita, saada aikaan keskustelua ja pitää katsoja “linjoilla” mahdollisimman pitkään.

Video on tehokas tapa herättää katsojien mielenkiinto

Vuonna 2019 Facebook ilmoitti, että Facebookin newsfeed eli uutisvirta tulee jatkossa nostamaan esille uusia, alkuperäisiä videoita, jotka keräävät uusia katsojia julkaisuajankohdan jälkeenkin. Kriteerit kuulostavat teknisiltä, mutta käytännössä tämä tarkoittaa, että laadukas, itse tekemäsi sisältö, jota katsojasi arvostavat ja josta he hyötyvät, on algoritmin mieleen ja nousee esille muidenkin newsfeedeissä.

Facebookin algoritmi rakastaa live-lähetyksiä

Saadaksesi viestisi näkyviin potentiaalisille asiakkaillesi joudut siis luomaan merkityksellistä, laadukasta sisältöä, joka saa katsojasi koukkuun ja herättää heissä reaktioita. Vain tällä tapaa saat sisältösi näkymään laajemmalle joukolle. Mikä neuvoksi? Kuten edellä todettiin, Facebook päätti vuonna 2019 jatkossa nostaa esille “alkuperäisiä” ja laadukkaita videoita. Eli panosta videoihin, joita katsotaan. Ja tässä se paras vinkki: Facebook Live -lähetykset keräävät arviolta kuusi kertaa enemmän “engagementiä” eli Facebookin arvostamia reaktioita ja vuorovaikutusta kuin tavalliset videot. Laadukkaat, seuraajiasi kiinnostavat live-lähetykset ovat siis Facebook-algoritmille parasta mahdollista sisältöä. Ja kun Facebookin algoritmi pitää sisällöstä, näkyy viestisi Facebookissa parhaalla mahdollisella tavalla.

Minkälaisista live-lähetyksistä yrityksesi seuraajat voisivat hyötyä? Varaa alla olevasta kalenterista Facebook Live -lähetysten etäesittely ja autamme sinut alkuun.

Vieritä ylös